9789033629624

grid-view list-view
 • Van Noyon tot Genève. Tien woonplaatsen van Calvijn in beeld.

  Aanbieding! 19.90 8.99 Auteur: Berg, M.A. van den / Eradus, W.J. / Verboom, Sjaak
  Uitgever: De Banier, 2009

  Gebonden, 204 blz. NIEUW!
  Wat zag Calvijn toen hij door de straten van Parijs liep?
  Waar gaf hij zijn colleges en in welke kerken preekte hij?
  Waar leeft de herinnering aan hem voor?
  Vijfhonderd jaar na de geboorte van Calvijn maken we een reis van zijn geboorteplaats Noyon naar Gèneve, de stad waar hij stierf. Het bezoek aan tien steden waar hij kortere of langere tijd verbleef, levert een schat aan uniek beeldmateriaal op.
  DVD Genève, de stad van Calvijn
  Waar stond het huis van Calvijn?
  In welke kerken preekte hij en waar gaf hij zijn colleges? Ter gelegenheid van het Calvijnjaar 2009 gaan kerkhistoricus dr. M.A. van den Berg en filmer Sjaak Verboom op reis naar Genève, de stad van Calvijn.
  Lopend door de straten van deze schitterende stad zoeken ze naar sporen van de hervormer. Wat is er nog terug te vinden en wat is er, helaas, verdwenen? Ook hebben ze een gesprek met professor Benedict van het ‘Institut d’histoire de la Réformation’, dat zich ervoor inzet om de erfenis van Calvijn levend te houden in het Genève van nu. Deze dvd biedt een schat aan informatie over Calvijn en geeft een boeiend beeld van zijn leven in de stad aan het meer.
  – uitstekend geschikt voor educatieve doeleinden
  – met extra filmmateriaal
  – met Nederlandse ondertiteling
  – speelduur 35 minuten
  Ds. M.A. van den Berg verzorgt een korte inleiding bij elk hoofdstuk; W.J. Eradus en M.A. van den Berg geven korte toelichtingen bij de foto’s. Bij elk hoofdstuk bovendien praktische informatie over musea, plattegronden, etc. voor wie nieuwsgierig is geworden en graag zelf op reis gaat.
  Beeld: Sjaak Verboom

  In winkelmand