9789071420573

grid-view list-view
 • Vruchtbaar geurt de aarde

  10.00 Auteur: Veenhof, Joh. G.
  Uitgever: Gebr. Koster - Barneveld z.j.

  Hardcover, 261 blz.
  Harmen Heukelman is als jongste zoon van een groot gezin alleen achtergebleven in het huisje op de achterste dreef. Daar is hij geboren en getogen, daar voelt hij zich thuis.
  De buitenwacht vindt Harmen een rauwdauwer maar ze hebben niet in de gaten dat achter zijn masker ook hunkerd naar genegenheid. Echter na het sterven van zijn ouders is hij nog meer in zichzelf gekeerd dan voorheen.
  Steven Beek, van “rijke luis” komaf, denkt alles te mogen. Hij tiraniseert het hele dorp. Maar het volk van de achterste dreef durft daar niets tegen te doen omdat ze van de rijke lui afhankelijk zijn.
  Met Harmen Heukelman zit dat net even anders. Dit buitenbeentje van de achterste dreef heeft veel liefde voor mens en dier en een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Als Steven Beek in het grindgat zijn trouwe herdershond op een afschuwelijke mannier probeert af te maken, kruist Harmen Heukelman zijn pad. Het gevecht dat dan plaatsvindt, heeft vertrekkende gevolgen…..
  Veenhof heeft in dit boek dat inmiddels zijn 50e pennevrucht is alle ingrediënten gebruikt om het in één adem uit te lezen.

  In winkelmand