9789076731381

grid-view list-view
 • Ruth een eersteling van de volle oogst. Bijbellezingen over het boek Ruth.

  30.00 Auteur: Leeuwen, W. van
  Uitgever: Stichting Ouderenzorg - Dordrecht / Snoek - Ermelo 2003

  Gebonden, 445 blz.
  Willem van Leeuwen (1868-1940) was een Hervormd voorganger die, vanwege zijn zuivere en bevindelijke prediking, onder Gods volk zeer geliefd was. Hij was als godsdienstonderwijzer werkzaam in Vriezenveen, Dordrecht en Schoonrewoerd.
  De Bijbellezingen over het Boek Ruth heeft Van Leeuwen uitgesproken tijdens zijn verblijf in Dordrecht (1922-1927). In het maandblad van de Nederduitsch Hervormde Vereeniging “Calvijn” heeft hij deze Bijbellezingen verkort opgenomen. De diepe verborgenheden in het Bijbelboek Ruth mag Van Leeuwen, door Gods genade en gaven, naar voren brengen. Zowel natuurlijk als geestelijk ligt er veel in opgesloten.
  De stijl van Van Leeuwen is zoveel mogelijk aangehouden. Spelling en zinsbouw zijn, daar waar het beslist noodzakelijk was, ten gunste van de leesbaarheid aangepast, zonder de inhoud te veranderen.
  Deze Bijbellezingen worden uitgegeven ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van de ouderencomplexen ’t Achterdorp te Barneveld en de Mauritshof te Dordrecht, uitgaande van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. De opbrengst komt geheel ten bate van de zorgverlening aan onze oudere medemens.

  In winkelmand