9789087185534

grid-view list-view
 • De eerste, middelste en laatste dingen – Wedergeboorte, heiligmaking, ellende en verlossing

  39.50 Auteur: Ambrosius, Isaac
  Uitgever: De Banier - Apeldoorn / Stichting Gereformeerd Erfgoed, 2021

  Gebonden, 992 blz. NIEUW!
  Het begin van het geestelijke leven zoals dat in de wedergeboorte geschonken wordt, de onderhouding van dat geestelijke leven door de middelen die de Heere geeft en ook het eeuwige einde van de mens: dat zijn De eerste, middelste en laatste dingen waarover de Engelse puritein Isaäc Ambrosius in dit werk schrijft.
  Dit boek verschijnt voor het eerst sinds 1660 in een nieuwe Nederlandse vertaling. Het boek wordt gekenmerkt door een rijke theologische inhoud en de kenmerken van een diepe bevindelijke praktijk. Op indringende wijze vermaant Ambrosius de onbekeerden te staan naar het ware geestelijke leven, maar vooral onderwijst hij de ware gelovigen in het beoefenen van geestelijke plichten. Een belangrijke plicht is het mediteren over eigen zonden aan de hand van Gods geboden, over Gods beloften en over het middelaarswerk van Jezus Christus.
  Isaac Ambrosius (1604-1663) was een Engelse puriteinse predikant. Hij behoorde tot de groep presbyterianen die in 1662 uit de Engelse kerk werd gezet. Ambrosius raakte in ons land vooral bekend door zijn boek Het zien op Jezus.
  Deze heruitgave van Ambrosius’ werk in het Nederlands is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Gereformeerd Erfgoed. De tekst is vanuit het Engels vertaald door Ruth Pieterman en voorzien van een inleiding door ds. O.M. van der Tang.

  In winkelmand