9789033130236

grid-view list-view
 • Wendt u naar Mij toe. Praktikale verhandelingen.

  46.50 Auteur: Avinck, Theodorus
  Uitgever: Den Hertog - Houten 2020

  Gebonden, 517 blz. NIEUW!
  De oefeningen van Avinck, een ouderling die als ‘oefenaar’ optrad in het Utrecht van de 18e eeuw, kenmerken zich door een bewogen en sprankelende verkondiging van Wet en Evangelie. Voortdurend is Avinck in gesprek met zijn onbekeerde luisteraars en legt hij de noodzaak van de innerlijke
  vernieuwing aan hun hart.
  Avinck gaat ook in op vragen uit de praktijk der godzaligheid. Herhaaldelijk spreekt hij over het komen tot Christus. Wie mag leven onder de ruime, welmenende prediking van het Evangelie, wordt gewezen op zijn of haar verantwoordelijkheid.
  Ook komen het noodzakelijke werk van de Heilige Geest, de ware evangelische verootmoediging en de invloed daarvan op het geloof aan de orde, alsook de volheid en de algenoegzaamheid van Christus.
  De oefeningen vallen op door een heldere en bevindelijke uiteenzetting van de kernpunten uit de gereformeerde leer. Ze zijn vanouds bekend en geliefd onder Gods kinderen. Dit kleine standaardwerk is nu hertaald door de heer C. Bregman en van een historische inleiding voorzien door dr. S.D. Post.
  Ds. M. Golverdingen voorzag het van een Ten geleide.

  In winkelmand