9789058296580

grid-view list-view
 • Belijden en leven. Leerboek bij de belijdenisgeschriften.

  25.00 Auteur: Cammeraat, Drs. P.
  Uitgever: Groen - Heerenveen 2006

  Gebonden, 648 blz. (iets verkleuring aan de rug)
  Belijden en leven is bedoeld als leerboek voor de overdracht van de geloofsleer. Het boek begint met een inleiding op de belijdenisgeschriften, waarin de verschillende aspecten van het belijden van de kerk besproken worden.
  Achtereenvolgens worden de zes belangrijkste belijdenisgeschriften kort ingeleid en uitgelegd. Dit gebeurt steeds volgens hetzelfde stramien: in een inleiding vooraf worden de bijzonderheden van het belijdenisgeschrift genoemd, daarna wordt de inhoud van elke belijdenis overzichtelijk weergegeven en de complete tekst opgenomen. In een samenvatting wordt de inhoud van het geloofsartikel krachtig verwoord.
  Er wordt vervolgens een uitleg gegeven in de geest van de opstellers van de belijdenis, bijeengelezen uit hun geschriften. De achtergrondinformatie maakt duidelijk welke zaak er in het geding is en waarom het zo beleden en vertolkt wordt. De aangehaalde schriftgegevens laten zien dat het belijden op de Heilige Schrift gegrond is. Het onderdeel ‘vereenvoudiging’ geeft aan hoe de geloofsleer aan kinderen en jongeren, maar ook aan ouderen, overgedragen kan worden, waarna wordt afgesloten met vragen die toetsen of de geloofsleer van de kerk gekend wordt.

  In winkelmand